Ultimele Noutati

22 Feb 2021
31.03.2021 CURS Programator Sistem Informatic

Cursul se face ONLINE. Practica se poate face in C/C sau Java sau PHP sau Pyton.  detalii.

22 Feb 2021
31.03.2021 CURS Administrator baze de date

Cursul se deruleaza ONLINE. Practica se face in SQL Oracle. detalii.

22 Feb 2021
31.03.2021 CURS Administrator retele de calculatoare

Cursul se deruleaza ONLINE.  detalii.

22 Feb 2021
31.03.2021 CURS Designer Pagini WEB

Cursul se deruleaza ONLINE. detalii.

Acasa » Cursuri » S005J Programator Sistem Informatic (Limbajul Java)

Curs: S005J Programator Sistem Informatic (Limbajul Java)CURS DE SPECIALIZARE

 

Timişoara, Strada Putna, Nr. 14APrograma de pregătire pentru cursul PROGRAMATOR SISTEM INFORMATIC (Limbajul Java)


1. Limbaje de programare: Categorii de limbaje de programare şi unităţi lexicale ale acestora; Programe şi subprogram (procedure şi funcţii); Compilarea şi execuţia programelor; Depanarea erorilor. Structuri de program: Prezentarea structurilor de program liniare, alternative şi repetitive; Metode de prezentare a algoritmilor: scheme logice, limbaje pseudocod; Aplicaţii. Prezentarea mediului de dezvoltare specific limbajului.

2. Structuri de date: Tipuri de date elementare; Tipuri şi structure de date compuse (tablouri, mulţimi, liste, stive, cozi, arbori, articole, fişîere, dispositive de intrare-ieşire). Particularităţile programării orientate obiect şi implementarea acesteia în contextul limbajului.

3. Elemente specifice limbajului de programare: Unităţi lexicale; Structuri de program, Structuri de date.

4. Implementări specifice limbajului de programare (aplicaţii pentru familiarizarea cu elementele limbajului)

5. Algoritmi şi tehnici de programare: Algoritmi pentru sortarea datelor; Algoritmi recursivi; Algoritmi Divide&Impera; Algoritmi Backtracking; Algoritmi Branch&Bound; Algoritmi Greedy etc

6. Implementarea algoritmilor în contextul limbajului.

7. Dezvoltarea aplicaţiilor complexe.


Formatorul PETROV GHEORGHE, este cu o experienta de peste 25 de ani în cadrul Facultăţii de Matematică-Informatică de la Universitatea de Vest din Timişoara. Experienţa în coordonarea lucrărilor aplicative în informatica, precum şi certificările pe care le detine, sunt activităţi care-l recomandă pentru acest curs. Cunoaşte şi întelege obiectul formării; are capacitate de stimulare a creativităţii necesare pentru adaptarea la condiţiile noi care apar continuu pe parcursul desfaşurării acţiunii formative, are capacitatea raportării la realitatea formativă cu mijloace specifice inteligenţei generale; are capacitatea cunoaşterii şi abordării cursantului simultan ca realitate intelectuală, afectivă, motivaţională, volitivă, caracterială; are capacitatea transmiterii informaţiei ştiintifice la niveluri de înţelegere şi de aplicaţie valorificabile în sens prioritar formativ.