Ultimele Noutati

28 Jul 2017
Planificarea inceperii cursurilor in TRIMESTRUL 1 - 2018

Cursurile  detalii.

Acasa » Cursuri » S005J Programator Sistem Informatic (Limbajul Java)

Curs: S005J Programator Sistem Informatic (Limbajul Java)CURS DE SPECIALIZARE

 

Timişoara, Strada Putna, Nr. 14APrograma de pregătire pentru cursul PROGRAMATOR SISTEM INFORMATIC (Limbajul Java)


1. Limbaje de programare: Categorii de limbaje de programare şi unităţi lexicale ale acestora; Programe şi subprogram (procedure şi funcţii); Compilarea şi execuţia programelor; Depanarea erorilor. Structuri de program: Prezentarea structurilor de program liniare, alternative şi repetitive; Metode de prezentare a algoritmilor: scheme logice, limbaje pseudocod; Aplicaţii. Prezentarea mediului de dezvoltare specific limbajului.

2. Structuri de date: Tipuri de date elementare; Tipuri şi structure de date compuse (tablouri, mulţimi, liste, stive, cozi, arbori, articole, fişîere, dispositive de intrare-ieşire). Particularităţile programării orientate obiect şi implementarea acesteia în contextul limbajului.

3. Elemente specifice limbajului de programare: Unităţi lexicale; Structuri de program, Structuri de date.

4. Implementări specifice limbajului de programare (aplicaţii pentru familiarizarea cu elementele limbajului)

5. Algoritmi şi tehnici de programare: Algoritmi pentru sortarea datelor; Algoritmi recursivi; Algoritmi Divide&Impera; Algoritmi Backtracking; Algoritmi Branch&Bound; Algoritmi Greedy etc

6. Implementarea algoritmilor în contextul limbajului.

7. Dezvoltarea aplicaţiilor complexe.


Formatorul PETROV GHEORGHE, este cu o experienta de peste 25 de ani în cadrul Facultăţii de Matematică-Informatică de la Universitatea de Vest din Timişoara. Experienţa în coordonarea lucrărilor aplicative în informatica, precum şi certificările pe care le detine, sunt activităţi care-l recomandă pentru acest curs. Cunoaşte şi întelege obiectul formării; are capacitate de stimulare a creativităţii necesare pentru adaptarea la condiţiile noi care apar continuu pe parcursul desfaşurării acţiunii formative, are capacitatea raportării la realitatea formativă cu mijloace specifice inteligenţei generale; are capacitatea cunoaşterii şi abordării cursantului simultan ca realitate intelectuală, afectivă, motivaţională, volitivă, caracterială; are capacitatea transmiterii informaţiei ştiintifice la niveluri de înţelegere şi de aplicaţie valorificabile în sens prioritar formativ.