Ultimele Noutati

28 Jul 2017
Planificarea inceperii cursurilor in TRIMESTRUL 1 - 2018

Cursurile  detalii.

Acasa » Cursuri » P713 Red Hat Linux Basic

Curs: P713 Red Hat Linux BasicCURS DE PERFECŢIONARE TEMATICĂ

 

Timişoara, Strada Putna, Nr. 14APrograma de pregătire pentru cursul RED HAT LINUX BASIC:


1. Istoria UNIX/ Linux, licenta publica GNU si Red Hat Enterprise Linux;  Cum se ruleaza comenzile si cum se obtin informatii suplimentare; Sistemul de fisiere; operatii in sistemul de fisiere; Shell-ul bash (utilizare, configurare, introducere in shell scripting); Intrari/iesiri standard si pipes; Utilizatori, grupuri si permisiuni;

2. Editorul de text vi;  Procesarea sirurilor; expresii regulate;  Gestiunea proceselor; Clienti de retea (e-mail, web browsing, file sharing etc.)

3. Instalare;  Initializarea sistemului si a serviciilor; Serviciile si configurarea kernelului; Sistemul de fisiere;  Gestiunea avansata a sistemului de fisiere (RAID, volume logice); Configurarea retelei; RPM si kickstart; Administrarea utilizatorilor; Instrumente de tiparire si administrare; Sistemul X Window; Depanare.

4. Servicii de sistem;  Organizarea sistemelor interconectate; Partajarea fisierelor; Posta electronica; Serviciul de HTTP; Probleme si politici de securitate; Autentificare centralizata; Monitorizare; Securizarea infrastructurii (notiuni de baza).


Formatorul DAMIAN COSMIN-IOACHIM, este un profesionist în dezvoltarea aplicaţiilor WEB şi în practica reţelelor de calculatoare. Experienţa în realizarea lucrărilor aplicative în domeniul reţelelor de calculatoare, aplicaţiilor WEB şi sistemelor de operare sunt activităţi care-l recomandă pentru acest curs. Cunoaşte şi întelege obiectul formării; are capacitate de stimulare a creativităţii necesare pentru adaptarea la condiţiile noi care apar continuu pe parcursul desfaşurării acţiunii formative, are capacitatea raportării la realitatea formativă cu mijloace specifice inteligenţei generale; are capacitatea cunoaşterii şi abordării cursantului simultan ca realitate intelectuală, afectivă, motivaţională, volitivă, caracterială; are capacitatea transmiterii informaţiei la niveluri de înţelegere şi de aplicaţie valorificabile în sens prioritar formativ.